KASBA


Kasba


Kasba is de Nederlands/Marokkaanse stem van het midden. Kasba brengt een energieke crossover van Noord Afrikaanse en Westerse muziek gecombineerd met maatschappelijk geëngageerde teksten over o.a. vrijheid van meningsuiting, corruptie, religie, maar natuurlijk ook over de liefde. Zij stonden op Lowlands en Zwarte Cross en op het huwelijk van Koning Willem Alexander en Koningin Maxima. Stilzitten is er niet bij als deze band gaat spelen!

Kasba speelde samen met tal van artiesten variërend van Paul de Leeuw tot het Metropool orkest en van Frank Boeijen tot Bløf.

In Marokko scoorde Kasba een nummer 1 hit met het nummer Yama Bomba van het album Chouf Chouf. Het muziekblad OOR verkoos dit album als één van de 25 beste underground albums van dat jaar.

Kasba speelde op het internationaal vermaarde Ollin Kan festival in Mexico en diverse grote festivals in Marokko. Hun muziek was tevens te horen in de speelfilm Pizzamaffia van regisseur Tim Oliehoek.

In Nederland werden ze genomineerd voor verschillende prijzen, zoals "Beste Nederlandse wereldmuziek act". Maar de meeste internationale bekendheid verworven ze met hun optreden op het huwelijksfeest van Koning Willem Alexander en Koningin Maxima in 2002 dat in 64 landen werd uitgezonden.